keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Monen moista






Paljon siis on ehtinyt tapahtua kun on tullut kiireen keskellä lusmuiltua kirjoittamisesta.

Kaksissa näyttelyissä on tullut piipahdettua Copainin kanssa Jyväskylä KV Val-Eri, Pu2, Turku KV sama litanja. Ursuksen kanssa käytiin Seinäjoella, jossa Avo-Eri, Pu1, Rop, Sert ja MVA! Jyväskylässä Ursu oli Val-Eri, Pu3 eli ihan mukavasti on mennyt. Copainilla tuntuu olevan näyttelyissä vaihe, jossa pidetään haukaa ja hypitään kauheasti ja muuten kohkataan. Pääasia kuitenkin, et koira pitää siitä mitä tehdään, vaikka sit ei olisi niin edustavaa esiintymistä;)

Agility hallilla on käyty normaaliin tapaan ja Ursun kanssa ohjauksessa opetellaan saksalaista käännöstä, minä se oppikin jo ekasta kerrasta. Nyt sit vaan haetaan toistoja. Uutena "ongelmana" Ursun kans on se, et se haluaa palkalle niin kovasti, että yrittää välillä livistää sinne kesken radan. Tosin palkata voi monella tapaa, mut Maria Aaltosen mukaan koirulle ei saa antaa periks nyt kun on niin päättäväinen vaan vaatia tekemään oikein. Ongelma ilmeni viime treeneissä ja kolmen toiston jälkeen alkoi Ursu uskomaan, et sen täytyy tehdä niin kuin pyydetään. Tosin yritti sitten vielä eri kohdasta luistaa palkalle, mut eipä onnistunut ja loppu olikin nautittavaa treenaamista! Keppikulmat menee Ursun kans joka suunnasta niin hyvin ja muutenkin tuntui treenit luistavan. Copain tekee tasaista ja varmaa työtä niin kuin aina<3

Turun Näyttely reissulla kävin moikkaamassa Muskan ja Copainin pentuja pikaisesti. Pennut olivat juuri saaneet ruuan ja nukkuivat tullessa. Herättyään minulla ei ollut kauaakaan aikaa kun piti suunnata takaisin Turun näyttelyihin. Pennuissa tuntui olevan kahta eri tyyppiä niin luonteiden kuin ulkonäönkin suhteen. Kaksi taisteli ja touhotti missä lie, tyttö seuraili ja tyytyi välillä liittymään poikien leikkin komentamalla. Kolmas poika viihtyi enemmän itsekseen, mutta tuli kutsuttaessa luokse ja rentoutui käsittelyssä hyvin. Kaikki olivat hyvinkin ihastuttuttavia ja kauniita. Olisi mieli tehnyt kaapata tyttö mukaan, mutta josko meidän laumaan ei ihan vielä uusia jäseniä oteta. Kovasti jäi ikävä ärinää ja murinaa;) kuvia pennuista on täällä. Tuollaisiin pennun katsomis reissuihin pitäisi aina varata koko päivä, sillä lyhyellä käynnillä on niin säkästä kiinni minkälaisena minkäkin pennun näkee esim jos pentu on juuri syönyt, leikkinyt tms niin saa kyllä aivan väärän kuvan pennusta. Pentujen luonnetesti onkin 10.12 ja odotan innolla mitä siellä tulee ilmi!

Eilen kävin pikaisesti Kokemäellä ja taisi olla viimeinen kerta pitkään aikaan kun näin Ursun ja Dorin Keiju-pennun. Pentu lähtee viikonloppuna Viroon uuteen kotiin. Onnea Agilityn pariin Tiina! Pienellä ei ainakaan taisteluviettiä ja vauhtia puutu :) Hieman taitaa olla erinlainen kaveri kuin aiemmat terrierit, mutta hyvä harrastuskaveri pennusta varmasti tulee. Tonni-pentukin lähtee pian Päivin huomaan. Ehkä sitä näkee useammin kun on sentään Suomen kamaralla! Päivillekin tsemppia pennun kanssa eloon olivat molemmat pennut niin ihania kun kävin, et varastaa olisin voinut;) Ilmoitelkaa jos tulette Tampereen suunnalle!

Nyt Toska-herra ilmoittelee iltaruuan puuttumista joten täytyy lähteä toteuttamaan koirujen onnen eväitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti