tiistai 15. kesäkuuta 2010

Copainin puuttuva paimennus osio

Copain odottaa ja himmaa kun mennään ojan yli. Kuva Tiina Honkanen

Copain löysi sen mitä on puuttunut, eli lampaat! Kuva Tiina Honkanen


Copain yhä paimentaa. Kuva Tiina Honkanen



Ursus paimennuksen parissa. Kuva Honkanen Tiina


Copainin osuus paimennusleirillä olosta "hävisi" edellisestä kirjoituksesta johonkin bittiavaruuteen enkä ole aiemmin saanut aikaiseksi kirjoiteltua uutta.

No Copain minun pieni pomppukone ja häsläri oli kuin eri koira aitaukseen päästyä. Se oli tyynen rauhallinen ja keskittinyt. Se ei säikytellyt millään tasolla lampaita, pelännyt niitä tai hyökkinyt niitä päin. Copain oli sen oloinen, että vihdoinkin hänet on viety sinne minne kuuluu, eli lampaiden pariin. Copain totteli paimensauvaa kuin unelma samoin kuin muitakin käskyjä. Tuntuu kuin Copain olisi heti tiennyt miksi on siellä ja mitä piti tehdä. Copain lähti heti kiertämään lampaiden taakse kauniilla matalalla ja maatatavoittavalla ravilla pää alhaalla ja kuljetti lampaita sauvan ohjauksen mukaisesti. Sinikan mukaan pakoetäisyys Copainin paimentaessa oli isompi kuin joillakin muilla, lampaat kokivat Copainilla olevan voimaa kuljettaa niitä. Copain jäi kuitenkin kiltisti odottamaan käskystä tarvittaessa ja osasi jopa itsekin hieman lukea sopivaa pakoetäisyyttä suhteessa lampaisiin.

Olin suorastaan suu auki ja haljeta onnen tunteesta kun tajusin kuinka hienosti Copain lähti toimimaan. Minun pieni "näyttelypuudelini"<3.> Sitä mieltähän monet ovat Copainista. Copain on niin monesti osittanut kuinka monipulinen sekä näyttö- että käyttökoira pyreneesi voi olla parhaimmillaan. Tälläista koiraa ei yhden ihmisen elämän varrelle toista varmastikaan osu! Se onkin pyreneeseissä hienointa, ettei niitä ole jaettu käyttö- ja näyttökoiriin. - ja hyvä niin! Lisäksi se, että on sallittua, joskaan ei suositeltua, yhdistää pitkä- ja lyhytkarvaisia keskenään ja se että pyreneeseillä on avoin rotukirja voi vielä pelastaa tämän upean, pienen, ketterän ja älykkään paimenen olemassa olon.

No nyt on kirjoitettu hieman asiaa ja asian vierestä. Nyt takaisin leipätyön pariin ja TAYS:n yöhön!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti