tiistai 12. tammikuuta 2010

Silmät tarkastettu kolmelta ja kaikki terveet

Copain, Ursus Ja Donna

Löytyi vanhoja kuvia. Copain reipas 2 v ylhäällä ja Copain hieman alle 1v alapuolella.

Tänään matkasimme aamusta eläinlääkäriasema Viksuun Vammalaan heti aamusta tarkastuttamaan Donnan, Gigin ja Ursuksen silmät. Kotiin tuomisina oli iloiset uutiset eli kaikkien silmät olivat terveet. Nähtiin samalla reissulla agitreenikaveri Dinakin joka edustaa Mansesterinterrierien lajia sekä tietysti kasapäin muita pitkäkarvaisia pyreneesejä.

No hieman tarkennuksia silmätarkastuksista. Ursuksen silmistä ei löytynyt mitään mainitsemisen arvoista. Kaikki oli kuin oppikirjasta. Gigin silmien pohjien väri oli kuulemma harvinainen ja siitä oli hankalampi katsoa verisuonia. Silmien pohjien väri ei ole virhe vaas yksilöllinen asia, varmistin asian. Lisäksi Gigin silmistä löytyi sikiöaikaisten verisuonten jämiä eli pienen pieniä "kauneuspilkkuja" mitkä ei vaikuta näköön tai jalostuskäyttöön. Varmistin myös tämän lääkäriltä. Joillakin niitä jämiä on ja joillain ei. Suurimmalla osalla kuulemma on jonkinlaisia. Donnalla niitä oli myös, mutta vähemmän. Donnalla ei ole edes vanhuudenkaihia ja onhan koiru jo 11v:) JEE!

Muutenkin Donna esiintyi edukseen ja oli kuulemma päivän parhaiten yhteistyötä tehneitä koiria. Ursus empi hieman mikroskooppia, mutta todettuaan asian turvalliseksi antoi tutkia silmät kaikessa rauhassa keskittyen rapsutuksiin. Gigi vastusteli eniten alussa, mutta syynä tähän varmastikin ainakin osittain on viime vuoden myrkytys ja näytteidenotto rumba suonet mustana 3 vrk:tta. No Giginkin silmät saatiin tutkittua kevyesti alun säpsähdyksen jälkeen. Seisoi kuin tatti mikroskoopi edessa. Reippaita oli siis kaikki pienet pyreneesimme<3

Nyt on koirujen ja minun masut täynnä iltapalaa ja lähimetsälenkilläkin tuli käytyä nähden rusakko ja paljon rusakon papanoita. Huomenna taas töihin ja torstaina on jo kovasti kaivattu ohjattu agitreeni. Oma selkäkin on parantunut niin että pystyy taas juoksemaan ja mustelmakin alkaa olla edes mennyt muisto kiviportaista. Huomenna töiden jälkeen ohjelmassa Janita Leinosen DVD oppitunti/kertaus torstain treenejä varten. Nyt nukkumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti