maanantai 26. huhtikuuta 2010

Juoksua, juoksua

Poupette Kuva L. Riihimäki


Ollaan siis juostu paikasta toiseen suorittaen erimoisia pakollisia askareita. Lisäksi on odoteltu erinäisten narttujen juoksujen alkamista, kuten Joseten. Pentuja on siis luvassa Josetelle ja Copainille lähitulevaisuudessa jos luoja suo. Täällä niistä lisää: http://www.kennel-drole.net/?valikko=pentuvalikko&lang=&sivu=pyrpennut


Aivan aluksi täytyy sanoa, että Markus Laios oli aivan mainio koiran käsittelijä ja löysi Copsun selästä SI-nikaman vian. Markuksen sanoin "Koska SI-niveleen kohdistuu kova rasitus sellaisissa liikunta- ja urheilulajeissa, joissa on paljon hyppyjä, nopeita suunnan vaihtoja, tai vartalokontakteja, on si-nivel suhteellisen altis virheasennoille tai lukkiutumisille". Ei siis hätää. Copain nukkui läpi käsittelyn todella rentoutuneena. Voin siis suositella muillekin! http://www.horsewell.fi/MarkusLaios.html


Heti käynnin jälkeen oli lähes mahdoton pitää koira rauhallisena paikoillaan niin kuin olisi pitänyt. Copain pyrki pomppimaan ja hypppimään aivan väkisin. No selän käsittelyn seuraavana päivänä Copain oli poikkeuksellisen huonolla päällä ja osoitti sen äänekkäästi öristen ja mulkoillen;D Markus onneksi varoitti moisesta, joten kykenin suhtautumaan koiran huonoon oloon rauhallisesti enkä tehnyt ainuttakaan paniikkisoittoa kenellekkään. Treeneistä Copain joutui pitämään parin päivän tauon. Viime torstain treeneissä Copain loisti kuin tähti. Meno- sekä palveluhaluja löytyi huiman vauhdin kera. Copain oli kuin unelma ja korjasi ohjausvirheenikin mennen tullen. Marko sanoikin Copainin olevan liian kiltti kun korjaa virheeni ja tekee oikean radan virheistäni huolimatta. Copain onkin oppinut lukemaan rataa ja hakemaan esteitä mainiosti:)


Seuraavaksi suuntasin kuvauttamaan vielä varmuudeksi jo paljon aiemmin varatun ajan mukaisesti Copainin selän Kari Ventelälle Kankaanpäähän ja onneksi sieltä ei löytynyt mitään. Selkä oli siis aivan terve. Samalla kontrollikuvautin Copainin lonkat ja ne ovat yhä saman arvoiset kuin vuonna 2007 eli D:t Ventelältä kysäisin lonkkien suhteen onko haitaksi käydä agilityssä niin paljon kuin käymme ja vastaukseksi sain ettei missään nimessä. On vaan hyvä kun koiran lihaskunto on kohdallaan. Nivelliukastetta suositteli syöttämään oli sitten kyseessä A:n tai D:n lonkat kun treenaamme kuulemma niin paljon. Aloitinkin jo seuraavana päivänä syöttämään Copainille ja Ursukselle Synoquin nimistä valmistetta http://www.pharmaxim.com.serverx.songnetworks.se/pharmaxim_fi/produktinfo_fi/receptfria_produkter_fi/synoquin_fi/synoquin_fi.htmjota Ventelä kehui hyväksi. Hinta oli suolainen, mutta toivottavasti tuote on hintansa veroinen. Selän kävi samalla reissulla kuvauttamassa Copainin tuleva morsmaikku Josette eli Calins Nounours Nuage De Pluie, jolla myös selkä täysin terve.


Ursuksen kanssa aloitimme TOKO treenit Pro Caniksessa. Joskus peenenä poikana Ursun kanssa on tehty jotain pientä, mutta katsoin parhaaksi aloittaa alkeis TOKOsta, koska se on tarkoitettu koirille joilla pentu- ja tapakasvatuskursseilla opetettavat asiat ovat hallussa, kuten remmissä nätisti kulkeminen, toisten koirien ohittamiset, luoksetulo, jonkinlainen kontakti ohjaajaan, istu ja maahan. Kurssilla harjoitellaan alokasluokan liikkeitä, kuitenkin silmälläpitäen ylemmissä luokissa vaadittavia taitoja. Ja mikä tärkeintä siellä ohjataan kuinka saan koiralleni opettettua alusta alkaen oikeat suoritustavat. Ekat treenit oli ja meni. Minä kun en ole TOKOn ystävä vaan olen kokenut sen lähinnä pakolliseksi pahaksi niin täytyy kyllä sanoa, että hieman jopa innostuin aiheesta! Nyt ollaankin tehty koti tehtäviä joka raossa missä on vaan ennättänyt. Teen samat reenit myös Copsulle, jottei kaveri jää niistä paitsi. Gigi ja Toska tarjoavat myös itseään innolla puuhastelemaan asian parissa;)


Lisäksi päästiin sekä Copainin että Ursuksen kanssa Agility ryhmiin sekä TAMSK:iin että YLÖKK:iin ja nyt sitten pitääkin päättää kumpaan suuntaamme. On tämä hassua, että eka ei mihinkään mahdu ja nyt viikon sisään pääsee kahteen paikkaan ryhmiin mukaan. Lisäksi tietenkin jatkamme PRO Caniksen valmennusryhmässä niin kuin aiemminkin, mutta siellähän ei kesällä ole kuin alkukesästä 3 viikkoa ohjattua treeniä niin on kyllä parempi kuin hyvä ajoitus noilla seurojen kesäryhmiin treenailemisiin pääsyissä. Käymme myös hallin avaimen avulla omatoimisissa treeneissä läpi kesän. Ajatuksena oli osallistua poikien kanssa Pro Caniksessa kesällä olevaan 3 viikon kehonhallinta kurssille, jossa harjoitellaan koiran kehonhaalintaa erilaisin tempuin.


Muuten kotosalla on sienyt kaiken ajan saada asunto ja piha myyntikuntoon. Eilen kävikin Mikon kaveri ottamassa kuvia asunnosta. Kuvia täällä http://www.nakedeye.fi/kuvat/tupu/ Kuvista tuli mainioita ja asunto laitetaankin myyntiin heti alkuviikosta nyt kun kuvatkin on plakkarissa. Asunnon kunnostamis kiireet pakottivat minut perumaan Copainin siskon Pläiskän (Drole d'Oiseau Danse Sur Glase ) pentujen katselmuksen Luumäellä (Kennel Entre Nous)http://personal.inet.fi/cool/entrenous/PyrJ-pentue.htm. Pitänee yrittää käydä katsomassa pennut vielä ennen kuin ne lentävät pesästään.


Toska-Herralle on ollut vaikeaa ymmärtää, että asunto laitetaan myyntiin ja sen vuoksi tavaroita on hävinnyt ympäriltä. On se vaan sen verran vanha kehäkettu, että tuntuu ymmärtävän muuton lähestyvän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti