perjantai 9. huhtikuuta 2010

Mukavia kevätpäiviä ja kuvia talostamme

Uuden talomme entinen asukki Opa- rotikka

Takapihaa, vasemmalla ojan jälkeen piha jatkuu metsikkönä.

Etupihan pelto. Josko tähän saisi joskus jonkinmoisia agilityesteitä (=haaveita)
Talo kauempaa ja tie talolle. Tien oikealle puolelle jää agipelto.

Pihaa ja talo hieman lähempää. Autotallin paikka on raktorin ja talon välissä.



Ollaan vietetty mukavia kevätpäiviä metsissä samoillen ja agiliitoa harjoitellen. Pääsiäisenä meillä oli harvinaiseksi käyneitä vieraita yökylässä jopa 3 yön ajan. Itse vietin aikaa TAYS:ssa, mutta Mikko viihdytti koirien kera vieraita.

Pääsiäisen jälkeen olikin paluu agilitykentille viikon tauon jälkeen. Ensin oltiin Janita Leinosen yksityistunnilla Turussa. Kannatti todellakin ajaa Turkkuseen, sillä paljon sain irti Janitan opeista ja huomioista. Tehtiin rataa Cruftsin ratojen pohjilta. Janita löysi hirveitä virheitä ohjauksessani. Ohjaan takaperin juosten paljon! Siis tosiaankin juoksen paljon takaperin jostain syystä ohjatessani koiria. Lisäksi palkkaan liian paikoillani koiraa enkä siis itse jatka rataa vaan jään ihastelemaan koiran onnea palkasta. Lisäksi en suunnittele rataa riittävän tarkasti tutustuessani. En siis katso etäisyyksiä ja ohjauskulmia valmiiksi ja joudun irrottamaan katseen koirasta katsoessani mihin seuraavaksi juoksen. Tällöin koira saattaa lukea sen persjätöksi ja hypätä väärältä puolen hyppyä tai mennä muutenväärälle esteelle takaani. Pitäisi siis etsiä merkkejä/pisteitä joiden avulla päättelen missä seuraava este ja mihin pitää juosta. Olenkin korvannut tämän mielenkiintoisesti yrittäen juosta takaperin pyreneesin vauhdissa pysyen;D No paljon tuli hyviä huomioita ja uusi halli ja vieraat esteet olivat tietenkin erityisen plussaa reissusta. Mehän reenataan aina samassa paikassa.

Torstaina olikin vuorossa Markon vetämät reenit ja huisin hauskaa ja mukavaa oli. Oli jotenkin ihan hirveän hyvä fiilis tehdä rataa koirien kanssa. Ensikerraksi Marko lupaili tulliaisia Kanadan ihmeeltä eli Susan Garretilta (www.clickerdogs.com). On kuulemma ihan ihme velho;) Odotan jo niin kovin etten pöksyissäni meinaa pysyä!

Turun reissulla en tajunnut käydä morjestamassa Kaffea(Copainin pentu) tai muitakaan. Oli jo niin hirveä kiire katsomaan uutta kotia kun olin tehnyt aikataulun taas liian tiukaksi. Ikeasta puhumattakaan. No omakotitalo käytiin katsastamassa ja sain todeta, että piha olikin paljon valmiimpi talon lähettyviltä kuin kuvittelin(=pelkäsin). Viimeksi kun kävimme ja talon ostimme oli puolimetriä lunta. Nyt lumen alta paljastui omenapuita, luumupuita, marjapensaita, kivikkopuutarhan alku, hieman mansikkapenkkejä, nurmikkoa, pensasmustikkaa jne jne. Autotallillekin oli jo vedettynä maalämpöputket yms. En malta odottaa, että päästään muuttamaan, mutta siihen menee vielä 3 kk, sillä perheen lapset käyvät koulun tältä vuoden lopppuun ja se jälkeen lupailtiin vielä 1kk muuttoaikaa perheelle, sillä he eivät muuta ihan viereen. Samalla lomat lutviintui itsellämme sopivasti muutto ajankohtaan heinäkuun kieppeille. Nyt vaan oma kämppä myyntiin!

Tänään varasin Copainille selän kuvaukseen ajan ja samalla aion kuvauttaa lonkatkin kontrolli mielessä Ventelällä. Ensi tiistaina on aika tänne: http://www.horsewell.fi/MarkusLaios.html Markus Laiokselle, jotta koirut pysyy vetreänä. Piiralle kun noita aikoja ei saa kuin hamaan tulevaisuuteen... Katsotaan mikä Markus on miehiään!

2 kommenttia:

  1. Kaverini käytti whippettinsä Markuksella. Toinen oli ihan kiero rangaltaan ja tuli kyllä hyvään kuntoon kun paikat niksautettiin paikoilleen. Joten ihan positiivista palautetta olen kuullut. Teidän uusi koti pihoineen näytti hienolta. Unelmapaikka koirien kannalta, hyvät treenimahdollisuudet ja pihaa, mitä laittaa oman näköiseen kuntoon :o)

    VastaaPoista
  2. Kohta teilläkin on oma Puuhamaa ;)Todella huippuhieno !!
    t. Qsela

    VastaaPoista