torstai 6. tammikuuta 2011

Jan Egil Eide & Jenni Lehtisen koulutus + pentukuvia/unia

Copainin ja Joseten pojat toivottaa hyvää uutta vuotta!


Aloitetaan Jan Egil Eiden ja Jenni Lehtisen koulutuksesta. Koulutus oli kaksipäiväinen. Ensimmäisenä päivänä tehtiin Jan Egilin rataa Copainin kanssa  ja toisena Jenni lehtisen rataa Ursuksen kanssa. Molemmissa oli meille haastetta melkoisesti. Lisä haastetta tuli kun yritti tehdä Janin ja Jennin ohjeiden mukaisesti radan eikä tehdä niitä  tutuilla itselle ominaisilla ohjaustekniikoilla. Sillä tavalla tietysti sai koulutuksesta monin verroin enemmän irti, joskin välillä tuntui ettei omasta ohjauksesta tule mitään. Koirat tietysti meni mihin pyydettiinkun vain itsekykeni tekemään asiat oikein.

Ylempi Jan Egil Eide,alempi Jenni Lehtinen


Isoinpana asiana ja ehkä itsellekin yllätyksenä mukaan koulutuksesta sai ajatusta kuinka huonosti katson koiran tulokulmat esteille ottaen huomioon radan jatkon. Huomaan olevani usein itse koiran linjalla jolloin koira joutuu tekemään rataa hankalista kulmista ja linjoista. Asiahan ei ole uutta, mutta se painottui ongelma kohdissa melkoisesti. Lisäksi ohjaan koiraa liiaksi varmistellen esteille enkä anna irrota/luota omiin ohjauksiini ja siihen,että koira kyllä menee. Yritän jyrätä koiran oikein esteille juoksemalla itse kuin gepardi(ja raskausviikkoja oli 33;-) )ja säntäilemällä kuin viimeistä päivää,jolloin tekemisestä tulee rauhatonta. Olenkin inhonnut ja välttänyt alitajuisesti tähän asti vekkauksia esteille, mutta nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja tehdä niitä. En tiedä miksi niiden tekeminen tuntuu niin inhottavalta vaikka tiedän sen olevan järkevää? Tyhmä minä... No koulutus oli todella antoisa ja olisin voinut jäädä viikoksi tahkoamaan ratoja Jennin ja Janin kanssa!

Donnan muotokuva = Mikon joululahja tärkeimmästä naisestaan


Koulutuksen jälkeen meillä alkoi joululoma ja ei olla poikien kanssa paljoakaan tehty. Lähinnä lenkkeilty metsässä samoillen ja hieman temppuillen kotosalla. Gigi aloitti juoksut ja onnistui sekoittamaan koko lauman päät, myös Donna-mummon joka vikitteli Gigiä täysin rinnoin;) Juoksut bongasin ensimmäisestä päivästä ja ne kestivät 3 viikkoa!!! parhaat päivät 5 päivää ja ok päivät 8 päivää. Huolestuin jo hieman ja soitin Lealle(kennel Drole D'Oiseau)ja kuulin, että tämä on ko. narttulinjassa tyypillistä. Onneksi juoksut tulevat harvakseltaan ja tämä oli Gigin ensimmäinen juoksumaratoni. (Gigi täyttää 6v) Nyt taas on rauha maassa lauman keskuudessa ja apinalauma eli Gigi, Copain ja Ursus pääsevät taas leikkimään täysin rinnoin keskenään.

Brindle poika


Copainin pentujakin kävin katsomassa kun olivat 3vrk vanhoja. Moni joka blogiakin lukee on voinut ihmetellä kuinka brindle tyttö muuttui pojaksi. No Brindle jytky "tyttö" eli poika syntyi melkoisen hankalsti ison kokonsa vuoksi. Ensimmäinen fawn uroshan ehti kuolemaan juututtua synnytyskanavaan ja oli ollut jo auto käynnissä ja lähdössä kohti eläinlääkäriä kun brindle prinssi pullahti Lean avustuksella ulos. Musta poika joka oli selvästi pienempi kuin kaksi edellistä tulikin perään vauhdilla ja kun Lea oli napanuoraa vielä "irrotellut" istukasta Joseten ponnistellessajo seuraavaa musta poika suorastaan juoksi maailmaan. Kiireessä sain viestin että brindle oli tyttö. No koirasta nyt ei kovin helpolla voi erehtyä kumpi se on ja kun oli tarkemmin aikaa selvitellä huomattiin toki brindlen olevan poika. Innoissani ehdin kuitenkin jo päivittää blogiani ja itse kuten moni muukin pettyi varmaan melkoisesti, sillä tyttöjä tuntuu olevan nyt moni vailla.

Vaan eipä tarvi tapella ainokaisesta tytöstä kun saatiinkin maailmaan kaksi urosta. Rodulle, joka on menossa liiankin pieneksi on tietysti hyvä, että saatiin se hyvärakenteinen ja iso uros jota ollaan kaivattukin. Itse tosin kaipaan narttua kun nyt on kasvattajakurssikin käytynä ja kasvattajanimi mietintä myssyssä. Laumamme kannalta ei ole muuta järkevää vaihtoehtoa / mahdollisuutta kuin ottaa seuraavaksi narttu.

Musta ja brindlepoika sekä super hyvä äiti


Miltä pennut näytti kun pääsi niitä katsomaan ja kopeloimaan:

Brindlessä oli samaa tyyppiä kuin Copainin ensimmäisissä pennuissa, mikä tietysti tulee emän puolelta. Kaunis oli rakenne. Kulmaukset oli hyvät, myös edestä, häntä todella pitkä ja ilman mitään häntämutkia. Ihanat vahvat kaksoiskannukset löytyi niin kuin pyreneesiltä kuuluukin löytyä rotumääritelmän mukaan ja brindle pentu ei astunut yhtään ulospäin. Rungossa oli hyvin mittaa eli oli pitempi kuin korkea. Pää oli minulle jollain tavalla oudon oloinen, mutta Lean mukaan juuri sellainen kuin Josetella pienenä. Pikku Josette siis hieman paremmilla kulmauksilla. Minähän en Josettea ole noin pienenä nähnyt. Se tulee kuulemma Joseten emän takaa vanhoista linjoista. Päässä oli kieltämättä paljon samaa kuin Muskan ja Copainin pennuissa. Muska ja Josette ovat siis sukulaisia.

Brindle poika


Musta uros vei sydämeni heti. Jos vaan voisin ottaa uroksen niin olisin jo sen varannut itselleni. Se oli jo nyt koko ajan menossa ja aivan saman näköinen kuin Copain pienenä. Siinä jätkässä tulee olemaan menoa ja sitä jotain. Voi olla, että brindle tulee näyttelyissä pärjäämään paremmin, mutta musta vei sydämeni. Olen ottanut / valinnut kaikki koirat tunteella ja nyt tuli Ursuksen jälkeen ensimmäistä kertaa olo, että tuo on MINUN koirani <3.Sitä tunnetta ei voi selittää  se vain tulee jostain. Musta astuu hieman ulospäin (rodulle tyypillitsä). Häntä oli pitkä, ilman häntä mutkia, kropassa mittaa jopa hieman enemmän kuin Copainilla: pyreneesin kuuluu olla hieman pitempi kuin korkea=ravaaja tyyppi. Ja pää niin tuttu ja turvallinen aivan kuin Copain<3 Kulmauksia löytyi ja lapa oli todella hyvä asentoinen. Kaksoiskannukset löytyi tältäkin jätkältä aivan niin kuin kuuluu<3 Ja pienet hyvällekohtaan kiinnittyneet korvat,samoin kuin brindlellä. Toivottavasti joku vie pienen musta ennen minua, sillä tuo pentu ylittää sen ihme kynnyksen että sitä ei voi olla ottamatta. Tiedän, että jos ottaisin sen kerjäisin vain verta nenästäni ottaen huomioon laumamme sukupuoli- ja ikärakenteen.

Musta poika


No molemmat pennut olivat tasokkaita ja hyviä, itseasiassa parempia kuin odotin. Nyt vaan yritän päästä katsomaan pentuja vielä kerran ennen omaa lapsen syntymää (Hui!)

Agility rintamalta vieläsen verran, että  meille järjestyy ilmeisesti äiti-lapsi-koira ryhmä! Mukaan tulee Sheltti Väinö, Copain ja Ursus tietysti sekäehkäyksi Kelpie. Kerrankin äiti-lapsi ryhmä josta minäkin innoistun! (Voiko tuota sanoa ääneen ;-D ) En voi kuin taas kerran ylistää Procanista kuinka hyvä paikka se on!!

Muuten ilmoitus luontoisena asiana voinen ilmoittaa, että kannan kerrankin korteni kekoon ja omistauduin pitkästä aikaa yhteisen hyvän puurtajaksi ja suostui Suomen pyreneläiset ry:n varajäseneksi hallitukseen. Ilmapiiri tuntui hyvältä ja kai kaikkea voi kokeilla, edes kerran. Saas nähdä mitä tuleman pitää.

Paimennusrintamalta sen verran, että menemme juuri ennen erikoisnäyttelyä paimentamaan Kaisa Hilskan opein. Siellä en olekaan ennen käynyt. Toivottavasti on yhtä antoisaa kuin paimennus Kuttukuussa!

2 kommenttia:

  1. Söpöjö pikku marsuja :). Tohon agilityyn ja linjoihin on pakko kommentoida sen verran,että onnistuu kuulemma luonnostaan joukkuepelaajilta...ois siis pitänyt pelata lapsena enemmän jalkapalloa tms eikä mitään yksilölajeja :). Me saatiin Jaakolat joskus kommentia,että jos vois yhdistää mun ja Pepen ohjauksen niin ois hyvä (Pepehän siis lukee rataa paljon paremmin kun minä).
    -Piia

    VastaaPoista
  2. Juu ei taida yleisurheilu oikein tukea muuta kuin vauhtia, mutta pitänee usuttaa Mikko mukaan kun on pallohullu ja pelaa kaikkia joukkuepelejä mitä on. Nytkin Pirkkahallilla jalkapallotreeneissä... Taas yksi hyvä syy pakottaa Mikko mukaan;D

    VastaaPoista