maanantai 31. tammikuuta 2011

Kuvia pennuista 5viikkoa ja 3 päivää

Kävin katsomassa vielä kerran ennen pentujen luovutusta ja omaa synnytystä Copainin ja Joseten pentuja.

Pojat leikkii

Katso mustan takaosan,kyllä vielä tulee liikettä lähtemään noista kintuista!


Hyviltä näyttivät edelleen rakenteeltaan<3 , MUTTA suureksi surukseni brindle poika oli vetaissut lievän alapurennan :( Onneksi se oli lievä ja ehtii vielä korjaantua JOS niikseen on. Olihan omalla Ursus-herrallakin (Joseten velipuoli, tosin Ursuksen emällä varmasti osansa asiassa) luovutusiässä lievä alapurenta joka korjaantui täydelliseksi purennaksi hampaiden vaihtuessa, mutta en kyllä kaipaisi moisia jännitys momentteja. Mustalla pojalla hampaat oli mallikelpoisesti ja molemmilla pojilla oli molemmat kivekset jo laskeutuneet. Kuulin tänään, että Copainin edellisissäkin pennuissa yhdellä purenta oli käynyt alapurennassa (emo Joseten sukulainen), mutta korjaantui hyväksytyksi purennaksi. Nyt vaan täytyy laittaa kaikki sormet ja varpaat ristiin, että moinen onni kohtaa brindlenkin pojan purukaluston! Molemmilla pojilla on PALJON karvaa ja niihin saa upeat rastat, jos siis vaan haluaa. Hännissä on myös jo niin harvinaiset, mutta toivottavat paimenkoukut! Aivan kuten emällään.

Musta hurmuri




Iso ja pieni




Mikä tärkeintä molemmat pojat olivat luonteeltaan esimerkillisiä pyreneesin alkuja. Molemmat tarvitsevat toki hyvän sosiaallistamisen uusissa kodeissaan niin kuin kaikki pyreneesit. Musta poika oli hieman varautuneempi, ja minähän siitä pidän! Se ihmetteli hieman pitempään uusia asioita, mutta palautui ja kykeni melkoisen piankin hyväksymään uudet asiat kun vaan sai todeta ne vaarattomiksi/mukaviksi. Brindle poika on itsevarma eikä hätkähdä mistään. Se on myös ehkä hieman dominoivampi kuin musta. Musta poika käyttää ääntä selkeästi enemmän kuin brindle. Isältä varmasti moisen perinyt. Copainilla kun on miljoona eri örinää joilla viestittää välillä hyvinkin selkeästi mielialojaan. Musta poikakaan ei niinkään haukkunut vaan äänteli muuten kun ei ollut tyytyväinen palveluun;)

Ihana<3


Pojat intoutuivat välillä leikkimään koviakin isojen poikien veto- ja painileikkejä. Josette, niin täydellinen äiti, imetti yhä omia mamman-poikiaan. Onhan se tietysti ihan eri kun kaksi hammakasta pyreneesiä roikkuu tisseissä kuin esim kuusi. Iida, Lean ja Jannen tytär oli antanut brindlelle pennulle sen leikkien perusteella lempinimen lihansyöjä. Mistähän moisen nimen saanut ;D?! Taistelutahtoa ei siltä ainakaan puutu.  

Tyypiltään pojat oli ja tulee olemaan eri tyyppisiä. Musta noudattaa isänsä jalanjälkiä ja Brindle äitinsä. Musta on kuin risteytys Bodea ja Copainia. Kuono on Boden (DROLE D'OISEAU DAMIER BLEU) eli Copainin veljen ja muuten koira on kuin Copain. Se on todella hyvin kulmautunut ja siksi se tuppaakin vielä seisomaan jalat alla kun ei vielä ole lihaksia seisoa muuten. Se tuleekin liikkumaan mainiosti noilla kulmauksilla. Brindlellä taas on mahtava lantio ja tulee liikkumaan yhtä upeasti kuin äitinsä. Brindle ei ole niin kulmautunut kuin musta. Molemmat pojat olivat tällä hetkellä hieman turhan korkeita suhteessa kropan pituuteen(minun makuuni), mutta se asia tulee muuttumaan vielä moneen kertaan puoleen jos toiseen ennen kuin ovat aikuisia. Poikien kanssa tehtiin ensimmäiset agilityputki treenitkin ja putkesta taisi tulla uusi lempilelu!

Mahtava!
Väsynyt mies!

Uni tulee..
...pian


Molemmista pojista tulee varmastikin hyviä harrastuskavereita, mutta molemmista pojista enteilisin eritoten erinomaisia kehäkettuja näyttelykehiin. On ne vaan niin upeita <3  Täytynee vaan toivoa vielä kerran brindlen pojan korjaavan purentansa.

Donna-mummo 12v syntymäpäivänään<3



Omalle laumalleni kuuluu hyvää. Metsälenkit ja motivointitemput on parasta kun ei agikentällekään enää emäntä kykene, sillä laskettuun aikaan on enää viikko! Koirat taitaa tietää, että jotain on luvassa ja kovasti ne käy nuolemassa mahaa ja varsinkin Gigi ja Ursus painavat päänsä hellästi mahalle aivan kuin kuunnellen mitä siellä niille jutellaan. On ne omat koiruudet vaan maailman parhaita ystäviä<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti