sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Tempauksia ;)






Kuvassa Copain Ranskan maalla käydessämme vuoristojärvillä.

Koiruudet voi hyvin ja ovat olleet omatoimisiakin aktiviteetin järjestämisessa. Siitä myöhemmin lisää. Aloitetaan kuitenkin järjestyksessä.

Kävin katsomassa Muskan ja Copainin pennut. Upeita pieniä marsujahan ne olivat. Kulmauksia löytyi kaikilta edestä ja takaa samoin kropan pituus oli sopiva kaikilla (ei siis liian lyhyt) ja kaulaakin tuntui löytyvän. Päissä oli tällä hetkellä eroja samoin kuin takajaloissa. 2 pennun päät olivat leveämmät kuin 2 muun ja 2 pentua astui hieman ulospäin. Tosin pennut kehittyvät huimasti joka päivä ja hieman eri tahtiin, joten odotan innolla näkeväni pennut pian uudelleen. 2 mustaa pentua olivat aivan mustia ja yhden mustan (jolla valkoiset pienet merkit) karvanpäissä oli ruskeaa joka tulee varmastikin poistumaan iän myötä. Niin on käynyt kaikille tähänasti näkemilleni sen värisille pyreneesin aluille ja ensimmäinen oma pyreneesi oli juurikin sen värinen ja lopputuloksena oli aikalailla prikulleen Copainin värinen koira. Kyseisen koiran virallinen nimi oli Hanumanin Ingela. Voi toki olla, että juuri tämä pieni pyreneesi on poikkeus aiempiin näkemiini pyreneeseihin. Neljäs pennuista oli kauniin värinen fawn, jolla oli todella kauniin mustanvärinen karvoitus jaloissa, korvissa, kuonossa ja hännänpäässä. Toivotaan, että pennut löytävät hyvät ja aktiiviset kodit. Osa on jo löytänytkin kodin, jos eivät kaikki ;)

Fawn poika rentoutui käsittelyssä parhaiten: nukahti aina käsittelyyn, muut 3 olivat kovin jänteikkäästi hamuamassa äitinsä huomaan takaisin. Kovin olivat kovia ryömimään ja liikkumaan. Ja jäntevyyttä löytyi kaikilta. Kameran salamalle pennut reagoivat jo, vaikka silmät ja korvat olivat vielä kiinni. Positiivinen oli ensi kohtaaminen pentujen kanssa. Kovasti jännitin (niin kuin aina pentuja katsomaan mennessä) mitä on tulossa:)

Seuraavaksi vuorossa piti olla Ursun pentujen katselmus seuraavana päivänä, mutta yön aikana Gigi suoritti vatsantyhjennyksen raivokkaasti molemmista päistä ja katsoinkin parhaimmaksi olla menemättä katsomaan pieniä pentuja. Ei voi tietää olisiko ollut kyseessä tarttuva mahatauti vai vaan meidän ahneen Gigin metsäretkien namien tuoma tulos. Onneksi Muskan pentuja katsomaan mennessä ei mukana ollut koiria ja käytimme aktiivisesti käsidesiä käsienpesun lisäksi. Toivotaan ettei pennuille tule mitään. Meidän laumassa ei muita samanlaisin oirein olevia ole vielä tullut. Copainille kiitos herättämisestä ja huomioimisesta, että Gigillä ei kaikki ole hyvin. Copsu veti lopulta peiton päältäni kun en muuten noussut ja reagoinut herätyksiin. Sen jälkeen Gigin tilanne valkeni minullekin räjähdyksen omaisesti.

Yön paskon ja oksennuksen auvoisen siivoamisen jälkeen Mikko lähti pirteänä töihin. Minä jäin nukkumaan. Kuinkas ollakaan Toska alkoi herättämään minua periksi antamattomasti. Ja meidän koirat eivät turhaan meitä ole koskaan herättäneet. No ensimmäisenä mieleeni tietenkin tuli, että Toska pyytää ulos jatkaen Gigin paskomista. Lähdin siis viemaan Isoa Pahaa ulos "yläkerran" oven kautta ja huomaan huudeltuani ettei yläkerrassa ole kuin Copain. Mikko oli laittanut koiraportin kiinni lähtiesään ja me muut olimme alakerrassa. Donnan siis piti olla yläkerrassa. Huoneeseen päästyäni Copain on sen näköisenä, etten minä ainakaan ole mitään pahaa tehnyt. Ovi on auki sepposen selällään ulos ja Donnaa ei missään. Minä ja Toska sännätään ulos kauheaa vauhtia huutamaan Donnaa. Lenkkeilijä kysyy, että onko minulla vaalea koira kateissa. Vastaan paniikissa, että kyllä. Sellainen karvainen otus kuulemma viipotti kohti Viinikan ei niin pientä liikenne ympyrää aamuruuhkassa ja minä säntään räntäsateessa heti autoon yöpaita ja Mikon aamutossut jalassa etsimään Donna-mummoa.

No Donna löytyi viipottamassa tienlaidassa kohti helsingin moottoritietä eli suunta oli juuri sinne missä Mikko on töissä. Huudan auton ikkunasta Donnalle, että "paikka" Donna katsoo minuun päin ja ei kun lisää vauhtia tassuihin ja eteenpäin. Toistan käskyn hieman täpäkämmin voimasanoin ja Donsu jää paikoileen haukkuen kuin ennen vanhaan. Säntään mitään ajattelematta autosta hakemaan Donnaa liikenteen sekaan pysäyttäen räntäsateessa autoja käsillä huitoen. Saan Donnan syliin ja huomaan samalla seisovani keskellä Tampereen aamuruuhkaa talven ensimmäisessä räntäsateessa yöpaidassa(joka oli vielä väärinpäin rankan pesurumpa-yön jäljiltä) ja Mikon aamutossuissa läpimärkä Donna sylissä. Autoilijat katsoivat "hieman" hymyillen. Itse katsoin parhaaksi painua kotiin lämpimään suihkuun lämmittelemaan tärisevän ja läpimärän Donnan kanssa. On se vaan aika mummo kun avaa ulko-ovet viipottaen maailman tärkeimmän ihmisensä perään. Säikäytti kyllä taas kunnolla Donnan tempaus. No tämä oli nyt 4. kerta kun Donna murtautuu maailmalle. Aiemmin mukana on aina ollut miehensä Toska. Nytkin olisi varmasti ollut jos vaan koiraportti olisi ollut auki. Pitänee taas kerran parantaa ovien salpauksia ja olla fiksumpi kuin pyreneesi.

Päivänaikana Gigin olo parani, itse kävin ottamassa sekä possunuharokotteen että influenssa rokotteen töistä saaden seuraavaksi yöksi possukäden hillittömän kipeäksi kuumeen kera.

Aamulla suunnattiin kohti pyreneläisten hallituksen syyskokousta Hyvinkäälle äänestämään uuden jalostussuosituksen kohtalosta sekä monista muista asioista. Kokouksen jälkeen hoidettiin Mikon kanssa parisuhdetta käymällä piitkästä aikaa ulkona syömässä ja lähtemällä sen jälkeen koteihinkoteihimme viettämään isänpäivää.

Koiruuksista Toska lähti Donnan seuraksi Jyväskylään moikkaamaan Amaliaa ja Roosaa. Apinakerho tuli viettämään Vimpeliin aktiivista syyslomaa. Huomenna aiotaan kokeilla uusia pujottelukeppejä ja hieman muutenkin höntsäillään. Käydään metsässä hakemassa virtaa ja nautiskellaan lumesta kun sitä on.

Torstaina takaisin Tampereelle, sillä 10.30 on yksityistreenit pro caniksessa. Sieltä tekemään Ursuksen ja Dorin pennuille luonne testi ja sen jälkeen viikonloppuna on Janita Leinosen agility kurssi :) Mukava lomanlopetus siis tiedossa.

Kuvia Copainin ja Muskan pennuista on osoitteessa:

http://www.calinsnounours.net/kuvagalleria/?sivu=galleria&galleria=muska_pennut&otsikko=Muskan%20pennut.

CD jossa minulla oli enemmänkin kuvia pennuista ei suostu toimimaan, joten tuolla ensi hätään pienokaisten kuvia!

Ai niin ja tämänviikon treenit ovat mennet LOISTAVASTI!!! Juoksut ovat siis ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti