tiistai 30. maaliskuuta 2010

Silmiä taas tarkastettu

Donna-mummon luoksetulon riemua!
Ursus- Asterix ja leikin riemua!

Copain-herran muotokuva . Kuva Lea Riihimäki


Käytiin Copainin (Drole d'Oiseau d'Ici Peu Chenu) ja Toskan(Drole d'Oiseau Cuiller A Sort) kanssa Hakametsän eläinlääkäri palvelussa Sanna Elfving:llä tutkituttamassa herrojen silmät. Molemmat koirut käyttäytyi ensiluokkaisen hyvin ja kiltisti. Tutkimuksen aikana eivät hievahtaneetkaan vaan tuijottivat mikroskooppiin kuin mallioppilaat. Sannan valitsin eläinlääkäriksi kuuluisan maineensa vuoksi"Suomen nipoimpia ja tarkimpia silmälääkäreitä" :) Merkkaa siis ihan kaiken ylös, ja hyvä niin vaikkei ne olisikaan merkityksellisiä periytyvästi.

Toskan tulosei yllättänyt muuta kuin laajuudellaan. Olen hokenut koko pienen ikäni, että pimeässä tämä koira ei näe ja se ei lähde normaalisti tutkimaan paikkoja vaan kulkee lahkeessa kiinni. Valosalla kuitenkin teemme TOKO juttuja käsimerkein, koska toimivat paremmin. Minä tieten kun olen yliherkkä ja panikoiva kaikista pienimmistäkin asioista koirieni suhteen olen saanut kuulla koiratutuilta useammankin kerran, että kuvittelet vain ettei se näkisi pimeässä. No Toskalla kun on ne EJ-rekkarit jo valmiiksi PDA:n vuoksi en ole saanut tutkituksi aiemmin silmiä. (aina muka tärkeämpiä rahareikiä ollut) Nyt Toska-herran lähestyessä veteraani ikää(24.4) ajattelin, että on kiirus jo viedä koira tutkimuksiin.

Ja tulos: CRD molemmissa silmissä laajalla alueella! Tulos oli omalla tavallaan helpotus. Selittää paljon asioita Toskan käytöksestä. Toskan silmät olivat niin kauniit ja ihmeelliset, että niistä otettiin kuvaa oikein videollekin ja moni kävi niitä ihmettelemässä. Ja jos nyt jotain hyvää haluaa löytää niin onneksi ne silmät on koiralla jolla on ollut PDA eikä muuten terveellä(vrt Jalostus). No CRD:tä ei pidetä kovin pahana juttuna, mut eipä tarvi pähkiä jalostus kuvioita Toskan osalta;)

Copainin silmät oli jälleen aivan terveet, ei pienintäkään sanomista niistä. Aika hassua myös oli, että kun menimme lääkäriin heti aulassa eräs henkilökuntaan kuuluva kysäisi, että onko tuo se pyreneesi joka on pärjännyt ryhmissäkin? Muutenkin juteltiin pitkät pätkät pyreneesseistä kun ko ihmistä tuntui kiinnostavan. Samalla palvelu ja hinta parani kummasti;)

Viikonloppu vietettiin pintaremonttia paossa Vimpelissa ja keskityttiin rentoon oleskeluun piha/lumitöiden lomassa. Koirat nautti täysin riemuin omasta pihasta, enkä malta odottaa kun päästään omaan kotiin muuttamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti